Osigurajte si doživotnu financijsku sigurnost i neovisnost

Vlasnik ste nekretnine i razmišljate kako svoju imovinu staviti u funkciju osiguravanja doživotne financijske slobode?
Tim Emerald Consultinga je tu za Vas. Iskustvo nam govori kako je važno pravovremeno napraviti plan za upravljanje imovinom, prije nego zbog godina ili fizičke nemoći počnete ovisite o drugima. Umjesto borbe sa egzistencijalnim problemima i puštanja da Vaša nekretnina izgubi svoju vrijednost i propadne, tim Emerald će Vašu imovinu staviti u funkciju ostvarivanja dodatnih prihoda i potrebne skrbi.

Kako Vam Emerald može pomoći?

Svačija priča je drugačija i zahtjeva individualan pristup. Naš tim će Vas pomno saslušati i savjetovati.

Savjetovanje

Ovisno o tome imate li nasljednike, želite li živjeti u domu ili ostati u svom domu, trebate li profesionalnu medicinsku skrb te drugim okolnostima, naš tim će za Vas pripremiti najbolje moguće rješenje imajući na umu Vašu dugoročnu dobrobit. Naš stručni tim savjetovat će Vas i biti povjerenik za provedbu Vaše odluke bez obzira da li se radi o ustupanju, iznajmljivanju ili prodaji imovine.

Dogovor s rodbinom

Ako imate rodbinu i nasljednike s kojima Vam je teško komunicirati i izboriti se za svoje uvjete, naš tim je tu da Vam olakša komunikaciju kao neovisna treća strana. Kada donesete odluku o smjeru u kojem želite ići, tu smo kako bismo Vam pomogli provesti ju kroz pregovore sa svim uključenim stranama.

Pravna dokumentacija

Prepustite nam brigu o istraživanju arhive, odvjetničkim i javnobilježničkim uredima. Naš tim će za Vas pripremiti svu potrebnu dokumentaciju kako dogovor s nasljednicima, rodbinom ili bilo kojom drugom stranom ne bi ostao samo na riječima.

Kako si osigurati potpunu neovisnost?

Donosimo Vam nekoliko primjera iz prakse:

Gospođa u dobi od 80 godina, bez vlastitih potomaka, udovica preko 20 godina, vlasnica je stana za kojeg plaća otkup. Ponudila je svojoj nećakinji da plaća otkupne rate stana kroz 10 godina i skrbi o njoj u starosti. Zauzvrat će joj darovati svoj stan. No, kroz kratko razdoblje nećakinji su se financijske okolnosti promijenile zbog smrti supruga i svojoj tetki više nije mogla pomagati. Ovaj put rođakinja je rješenje potražila kod rodbine svoga pokojnog supruga. Nažalost, u dobi od preko 90 godina, bila je izložena nepovoljnim okolnostima i s tom rodbinom.  Još više je onemoćala te je prisiljena potražiti smještaj u domu za starije. Svoju nekretninu nije iskoristila na način da sebi osigura financijsku sigurnost kroz prihod od imovine i neovisnost o rodbini. Emerald tim u dogovoru sa svojom klijenticom, pomogao joj je osigurati financijsku neovisnost i provesti njezine odluke.

Brat i sestra u dobi od preko 70 godina žive zajedno u starom stanu pokojnih roditelja. Nijedno od njih dvoje nije stupilo u brak i nemaju potomaka. Naslijedili su i tetkinu staru kuću, a sestra još posjeduje svoj stan. Prihodi od mirovina su im prosječni pa rade samo sitne popravke na nekretninama. Time njihova imovina stalno gubi na vrijednosti. Fokusirani su na štednju novca jer planiraju u kasnijim godinama boraviti u domu za starije. Za očekivati je da će kroz godine imovinu morati prepustiti rodbini. Ovisnost o skrbi rodbine u zamjenu za imovinu nije uvijek sretna odluka. Rodbinski odnosi se prilikom podjele imovine često naruše, a životne situacije promjene. Brat i sestra u tom slučaju mogu se naći u nepovoljnoj situaciji na koju zbog će svojih godina teško moći utjecati, umjesto da si osiguraju stalni prihod od imovine u starosti. Kako do financijski sigurne starosti s obzirom na ovakvu situaciju, pitajte naš Emerald consulting tim i vrlo rado ćemo Vas savjetovati i pronaći najbolje rješenje za Vas.

 

Dvije sestre, obje umirovljenice, u lošim su odnosima od podjele ostavštine nakon majčine smrti. Suvlasnice su svaka u polovini nekoliko građevinskih zemljišta i trošne roditeljske kuće. Zbog međusobnih razmirica, nastalih uglavnom iz razloga jer obje slabo poznaju imovinsko-pravne procedure, ne mogu postići dogovor oko prodaje zemljišta, već odbijaju potencijalne kupce. Imovinu su učinile “mrtvim kapitalom” dok s druge strane trebaju dodatna financijska sredstva za život. Naš tim, treća osoba od povjerenja, pomaže im u rješenju njihove pat pozicije.

 

Gospodin je preko 50 godina živio u Kanadi. Svoj život van rodne domovine proživio je kao samac, bez žene, bez djece. U Hrvatskoj je imao braću i sestru, ali ni oni nisu imali vlastitu djecu ni bračne drugove. Tijekom svih godina gospodin nije bio u kontaktu s braćom u domovini, a umro je posljednji. Za stečenu imovinu u Kanadi nije sastavio oporuku. Pravo upravljanja imovinom prema proceduri dodjeljuje se u tom slučaju državnoj instituciji dok se ne utvrde zakonski nasljednici. Imovina u Hrvatskoj također je pripala njemu jer je nadživio svoju braću. Pri kraju života izrazio je želju da ga se pokopa u Hrvatskoj u rodnom mjestu. Potencijalnih nasljednika njegove imovine bilo je 20. Ostavinske postupke jednako je otežavao kanadski povjerenik imovine koji je prikriveno iscrpljivao vrijednost imovine, kao i otežana komunikacija zbog loših međuobiteljskih odnosa unutar rodbine. Interes rodbine uglavnom je bio koji udio imovine će im pripasti. Prijenos posmrtnih ostataka ostao je briga nekolicine rođaka koji su smatrali da je ljudski ispuniti posljednju želju rođaka za imovinu koju su dobili u nasljeđe. Emerald Consulting pomogao je da se ova situacija uspješno privede kraju.

 

SAVJETOVANJE VLASNIKA NEKRETNINA TREĆE DOBI

Ne odgađajte odluku godinama.
Već danas počnite rješavati svoju situaciju!
Vaš pouzdani savjetnik:

EMERALD CONSULTING
METALIKA D.O.O.
Mob:. +385 98 443 755
E-mail: info@emerald-cons.com
Radno vrijeme: 9 - 16h